Ampparit perustaa julkaisuneuvoston

Ampparit.com-uutispalvelun lähteeksi pyrkivien julkaisijoiden määrä on kasvanut merkittävästi viime aikoina. Palvelun ylläpidolla ei ole mahdollisuuksia käsitellä uusia lähteitä koskevia asioita viikoittain. Tilanteen ratkaisemiseksi Ampparit on perustanut julkaisuneuvoston, jonka tehtävänä on käsitellä Amppareihin pyrkivien julkaisijoiden hakemukset, päättää uusista ja poistettavista lähteistä sekä tehdä päätöksiä sisältöjen näkyvyyksistä Amppareissa.
Neuvosto ensisijaisesti arvioi julkaisijan sisällön toimivuutta Ampparit-uutispalvelun käyttäjän kannalta ja suhteessa palvelun nykyiseen uutistarjontaan.
Julkaisuneuvosto kokoontuu kuusi kertaa vuodessa. Amppareiden julkaisuneuvoston päätöksestä ei voi valittaa, mutta hylätyn lähteen on mahdollista hakea Amppareiden lähteeksi uudelleen. Päätöksestä informoidaan lähdettä vain suoraan hakemuksen jättäneelle taholle. Päätöksiä tai niiden perusteita ei käsitellä julkisesti. Keskeneräisiä prosesseja ei kommentoida. Ampparit ei käy julkisia keskusteluita lähteeksi pääsemisestä tai sen kriteereistä.
Lähdehakemukset osoitetaan Amppareiden ylläpidolle osoitteeseen ampparit@ampparit.com. Ylläpidolle on annettava riittävästi aikaa seurata lähteeksi pyrkivän toimintaa, ennen kuin lähdehakemus tulee neuvoston päätettäväksi.
Amppareiden lähdeprosessista voi lukea täältä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Julkaisuneuvoston ensimmäinen kokous

Julkaisuneuvoston neljäs kokous